Anni Jokitalo

Anni JokitaloAnni Jokitalo (s. 1996) on lappeenrantalainen kuvataiteilija, alkujaan kotoisin Keski-Suomesta, Äänekoskelta. hän muutti vuonna 2015 kuvataideopintojen perässä Etelä-Karjalaan ja on siellä viihtynyt.

Taidetta hän on tehnyt lapsesta saakka, mutta ammattikorkeakoulussa hän alkoi kokeilla rohkeammin eri tekniikoita ja löysi oman kuvataiteellisen kielen. Teokset harhailevat useimmiten maalauksen ja kuvanveiston välillä. Värit ovat tärkeitä mutta erilaiset muodot ja pinnat kiehtovat yhtälailla. Työskentely on spontaania, kokeilevaa ja usein jopa kaoottista, mutta parhaimmillaan se johtaa mitä ihmeellisimpiin yhdistelmiin ja oivalluksiin.

”Salmelassa esillä olevat teokseni saivat alkunsa tämän samaisen taidekeskuksen talviresidenssissä. Olin innostunut tutkimaan tavaran kiertokulkua kulutuskeskeisessä yhteiskunnassamme ja erityisesti sitä, mikä tekee eron arvokkaan ja arvottoman esineen välillä. Esinekollaasini koostuvat materiaaleista, mitä olen löytänyt kaatopaikoilta, maasta ja kirpputoreilta. Jokaista teokseen käytettyä esinettä on kohdannut arvottomuus edelliselle omistajalleen. Esinettä katsellessani kuvittelen, millainen sen elämä on ollut. Tapa, jolla olen koonnut kollaasini ovat tarinallisia ja pyrkivät herättämään samanlaista pohdintaa katsojassaan. Syntyy idea positiivisesta materialismista; esineen vaalimisesta ja hyvin kohtelusta sen alkuperästä huolimatta.”

 

Anni Jokitalo, Lemmikki, esinekollaasi
Anni Jokitalo, Lemmikki, esinekollaasi

 

 


Design: Haaja