Kaisamaisa Erämies

Kaisamaisa ErämiesKaisamaisa Erämies (s. 1996) on Heinolasta kotoisin oleva nuori kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi keväällä 2020 LAB-ammattikorkeakoulusta Lappeenrannasta. Kuvataiteilijan ura alkoi kotoa siskojen ja kaverien kanssa piirtämällä huonoilla tusseilla huonolle paperille. Kuvataide oli harrastuksena läpi peruskoulun kunnes lukion jälkeen hän yllättäen huomasi tosissaan opiskelevansa kuvataidetta ammattikorkeakoulussa. Kaisamaisa tekee taidetta pääsääntöisesti maalauksen eri tekniikoilla, kuten akvarelleilla ja öljyväreillä. Maalaamisen ohella hän piirtää ja luonnostelee paljon digitaalisesti sekä perinteisesti kynällä paperille.

Teokset heijastavat hänen kiinnostuksen kohteita. Kaisamaisa kuvittaa usein omaa mielikuvitustaan ja ottaa vaikutteita elokuvista, sarjakuvista, peleistä sekä myös perinteisestä kuvataiteesta, niin nykytaiteesta kuin historiallisista teoksista. Hän maalaa ja kuvittaa sitä mikä häntä eniten kiehtoo.

”Vahvimpana aiheena teoksissani on ihmiskasvot ja teoksia luonnostellessa aloitan usein kasvoista. Ihmiskasvot ovat kiehtoneet minua voimakkaasti jo pitkän aikaa, enkä usko väsyväni niiden maalaamiseen. Kasvojen lisäksi minua ovat kiehtoneet kauneuden ja rumuuden käsitteet. Tällä hetkellä maalaan muotokuvia ihmisistä, jotka rikkovat tavalla tai toisella perinteisesti kauniina pidettyjä arvoja. Pohdin aiheitta ja omaa kantaani rumuudesta ja kauneudesta maalauksieni kautta. Tarkoituksenani ei ole mässäillä ja shokeerata ”rumuudella”, vaan haastaa katsoja  pohtimaan kauneuden käsitettä syvemmin.”

 

Kaisamaisa Erämies: Sukupuu XXI, akvarelli ja muste paperille, 84cm x 72cm
Kaisamaisa Erämies: Sukupuu XXI, akvarelli ja muste paperille, 84cm x 72cm

Design: Haaja