Vilmalotta Olivia Schafhauser

Vilmalotta Olivia SchafhauserVilmalotta Olivia Schafhauser (s. 1972) valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2002. Akatemian lopputyönäyttelystä hänet poimittiin Taidekeskus Salmelan talvistipendiaatiksi ja sitä seurasi valinta Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi 2003. Hänellä oli ensimmäinen yksityisnäyttely Helsingissä 2004, josta tie johti useisiin näyttelyihin myös ulkomailla.
Hän on osallistunut yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomen lisäksi mm. Espanjassa, Skotlannissa, Englannissa, Saksassa, Ruotsissa, Portugalissa, Japanissa, Filippiineillä ja Venäjällä. Hän on työskennellyt ammattitaiteilijana valmistumisestaan asti ja saanut paljon huomiota ja arvostusta sekä Suomessa että ulkomailla.

”Galleriassa maalaukset aloittavat vuoropuhelun keskenään. Schafhauserin tapauksessa keskustelusta tulee heti moniääninen ja polveileva, sillä jokainen maalaus koostuu monesta erillisestä fragmentista kuin palapeli.” ”Maalauksissaan hän kuvaa ihmisten välistä vuorovaikutusta ja sen sattumanvaraisuutta. Sitä kuinka olemme yhteisessä ketjussa, jossa tapahtuu samanaikaisesti ja lineaarisesti asioita. Jotkut niistä kohtaavat – miksi juuri nämä asiat tulevat kohti, ulos ketjusta?” ”Schafhauser käyttää puhuessaan mielellään paradokseja ja vastakohtapareja: yksinäisyyden yhteys, hiljaisuuden meteli.” ”En saarnaa enkä kritisoi maailmaa, mutta kysyn ja herätän kysymyksiä”, sanoo taiteilija, jonka maalausten merkitykset jokainen katsoja ratkaisee omalla tavallaan. ”Etsiminen on tärkeämpää kuin vastaaminen” (Osia jutusta: Helsingin Sanomat, 2004/Anu Uimonen)

www.schafhauser.fi

 

 

Yhteys

Design: Haaja