MERIKANTO-LAULUKILPAILU 2022

Taidekeskus Salmela hakee osallistujia viidenteen Merikanto-laulukilpailuun!

Kilpailun tavoitteena on Oskar ja Aarre Merikannon musiikillisen perinnön vaaliminen ja lupaavien nuorten laulajien esiin nostaminen.

Kilpailun tuomaroivat Aarno Cronvall, Gustav Djupsjöbacka, Matti Salminen, Mari Palo ja Juha Uusitalo. Rahapalkinnot yht. 13 500 € ja Ukri Merikannon veistospalkinnot yht. 20 000 €. Kilpailua tukevat Mäntyharjun kunta sekä Anita ja Olavi Seppäsen muistosäätiö.

Merikanto-laulukilpailu järjestetään Mäntyharjun kirkossa lauantaina 16.7.2022. Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 38 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat laulajat.

Hakuaika on sulkeutunut! Kiitos hakijoille!

Kilpailu televisioidaan suorana lähetyksenä. Lisätietoja kilpailusta: info@taidekeskussalmela.fi.

Kirkon katsomo on jaettu kahteen osaan ja lippukategoriaan: permanto (A-katsomo) ja parvi (B-katsomo). Tervetuloa kuuntelemaan huippuluokan laulumusiikkia ja jännittämään kilpailun kulkua!

Ukri Merikannon veistos

MERIKANTO-LAULUKILPAILU

Merikanto-laulukilpailu on tarkoitettu lahjakkaille, jo esiintymiskokemusta kartuttaneille nuorille laulajille. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja naisille ja miehille. Merikanto-laulukilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2001, ja viimeisin kilpailu oli 2015.

Merikanto-laulukilpailun tavoitteena on merkittävimpiin suomalaisiin säveltäjiin kuuluvan Oskar Merikannon mittavan sävellystyön sekä hänen poikansa Aarre Merikannon modernistisen laulumusiikin esiin nostaminen. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia, lupaavia laulajia ja tarjota heille näkyvyyttä sekä etenemismahdollisuuksia urallaan.

KILPAILUSSA SIJOITTUNEET

2015: sopraano Hannakaisa Nyrönen, sopraano Niina Laitinen, baritoni Joonas Asikainen
2009: mezzosopraano Maija Skille, bassobaritoni Jussi Merikanto, sopraano Hedvig Paulig
2005: mezzosopraano Essi Luttinen, baritoni Jussi Ziegler, sopraano Ilona Jokinen
2001: baritoni Tommi Hakala, sopraano Mari Palo, sopraano Helena Juntunen

Merikanto-kilpailun 2015 sijoittuneet: baritoni Joonas Asikainen, sopraano Hannakaisa Nyrönen, sopraano Niina Laitinen
Vieritä ylös