MERIKANTO-LAULUKILPAILU 2022

Taidekeskus Salmela hakee osallistujia viidenteen Merikanto-laulukilpailuun 11.2.2022 mennessä!

Kilpailun tavoitteena on Oskar ja Aarre Merikannon musiikillisen perinnön vaaliminen ja lupaavien nuorten laulajien esiin nostaminen.

Kilpailun tuomaroivat Aarno Cronvall, Gustav Djupsjöbacka, Matti Salminen, Mari Palo ja Juha Uusitalo. Rahapalkinnot yht. 13 500 € ja Ukri Merikannon veistospalkinnot yht. 20 000 €. Kilpailua tukevat Mäntyharjun kunta sekä Anita ja Olavi Seppäsen muistosäätiö.

Merikanto-laulukilpailu järjestetään Mäntyharjun kirkossa la 16.7.2022. Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna 38 vuotta täyttävät ja sitä nuoremmat laulajat.

Voit ilmoittautua kilpailuun alla olevalla lomakkeella. Lue sitä ennen kilpailun säännöt.

Ilmoittautuessa sinun tulee liittää lomakkeeseen edustava kuva itsestäsi sekä taiteilija-CV, josta ilmenee käymäsi oppilaitokset, opettajat, tutkinnot sekä mahdolliset aiemmat kilpailuosallistumiset. Tarvitset myös Youtube-linkin karsintavideoosi. Katso tarkemmat ilmoittautumisohjeet kilpailun säännöistä.

Ota yhteyttä info@taidekeskussalmela.fi jos tulee kysyttävää!

Ukri Merikannon veistos

Ilmoittaudu kilpailuun:

  MERIKANTO-LAULUKILPAILU

  Merikanto-laulukilpailu on tarkoitettu lahjakkaille, jo esiintymiskypsyyttä omaaville nuorille laulajille. Kilpailussa on yksi yhteinen sarja naisille ja miehille. Kilpailuja järjestetään 3-5 vuoden välein. Merikanto-laulukilpailu järjestettiin edellisen kerran vuonna 2015.

  Merikanto-laulukilpailun tavoitteena on rakastetuimpiin säveltäjiimme kuuluvan Oskar Merikannon mittavan sävellystyön ja Oskar Merikannon pojan, Aarre Merikannon modernistisen laulumusiikin esiin nostaminen. Kilpailun tavoitteena on myös löytää nuoria, kansainvälisen tason laulajia ja tarjota heille näkyvyyttä sekä mahdollisuuksia.

  KILPAILUSSA SIJOITTUNEET

  2015: sopraano Hannakaisa Nyrönen, sopraano Niina Laitinen, baritoni Joonas Asikainen
  2009: mezzosopraano Maija Skille, bassobaritoni Jussi Merikanto, sopraano Hedvig Paulig
  2005: mezzosopraano Essi Luttinen, baritoni Jussi Ziegler, sopraano Ilona Jokinen
  2001: baritoni Tommi Hakala, sopraano Mari Palo, sopraano Helena Juntunen

  Merikanto-kilpailun 2015 sijoittuneet: baritoni Joonas Asikainen, sopraano Hannakaisa Nyrönen, sopraano Niina Laitinen
  Vieritä ylös