NÄIN PÄÄSET PERILLE

Mäntyharjuun on hyvät liikenneyhteydet eri puolilta Suomea:
Helsingistä n. 200 km, Savonlinnasta n. 150 km ja Mikkelistä n. 45 km.

Käyttäessäsi navigaattoria, syötä osoitteeksi: Mäntyharjuntie 25, Mäntyharju. Salmela sijaitsee etelästä päin vasemmalla, pohjoisesta päin oikealla puolella Mäntyharjuntietä.

JUNALLA

Mäntyharjussa pysähtyy useita junavuoroja päivittäin niin etelän kuin pohjoisen suunnasta. Juna-aikataulut ja lippujen hinnat löydätte www.vr.fi. Junalippuja saa myös Mäntyharjun juna-asemalta lipunmyyntiautomaatista. Mäntyharjun keskustasta ja juna-asemalta on Salmelaan 3 km.

BUSSILLA

Linja-autoliikenteen vuorot ja lipunhinnat löytyvät www.matkahuolto.fi. Mäntyharjun linja-autoasema sijaitsee aivan keskustassa tavaratalo Minimanin pihassa 3 km päässä Taidekeskus Salmelasta. Pikavuorot kulkevat ainoastaan 5-tietä, lähimmät pysäkit pohjoisesta tultaessa Uutelan pysäkki (13 km keskustaan) ja etelästä tultaessa Vihantasalmen pysäkki (13 km keskustaan). Lähin OnniBussin pysäkki sijaitsee Kuortin ABC:llä Pertunmaalla (27 km Mäntyharjuun).

TAKSILLA

Taksin saa numerosta p. 0601 100 36 (hinta 1,00 €/puh+pvm tai mpm). Taksimatkan hinta juna-asemalta/Mäntyharjun keskustasta Salmelaan on noin 15 €.

ESTEETTÖMYYS

Taidekeskus Salmelan näyttelytiloista Salmelan päärakennus sekä Ravintola Kesäheinä ovat liikkumisesteettömiä. Tiloihin on rakennettu luiskia poistamaan liikkumisesteitä. Lisäksi Salmelan päärakennuksesta löytyy tuolihissi, jolla pääsee tutustumaan myös yläkerran näyttelyihin. Henkilökunnalta voi pyytää neuvoja ja opastusta hissin käytön sekä pyörätuolin siirtämisen kanssa. Domanderin näyttelyalue ei valitettavasti ole täysin esteetön ja siellä kulku on rajoitettua. Domanderin näyttelyt ja teokset on kuvattu tabletille, jonka saa vastaanotosta pyytämällä. ja sitä kautta liikuntarajoitteisetkin näkevät Domanderin näyttelyn.

OPAS- JA AVUSTAJAKOIRAT TERVETULOA

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Taidekeskus Salmelaan. Salmelan vastaanotossa on lainattavissa suurennuslaseja.

MAJOITUS

Mäntyharjussa ja lähialueilla on tarjolla useita mahtavia majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Majoituksesta Mäntyharjulla saatte parhaiten tietoa Mäntyharjun kunnan internetsivuilta.

Majoitusvaihtoehtoja löydätte myös VisitMäntyharju -verkoston kautta. Taidekeskus Salmela on VisitMäntyharjun jäsenyritys.

VIEHÄTTÄVÄ VILLA AURORA

Taidekeskus Salmelan vieressä sijaitsee vuonna 2015 perustettu majoituskohde Villa Aurora. Villa Aurora sijaitsee kauniissa, historiallisessa kirkonkylämiljöössä ja tarjoaa aamiaismajoitusta (2-4 hh) sekä kokous- ja juhlatiloja. Villa Aurorasta voit tiedustella esim. näyttely- ja majoituspaketteja.

Villa Aurora
Tervaniementie 2
52700 Mäntyharju
Puh. 045-6156260
info@avamor.fi

www.villa-aurora.fi

Majoitusta Mikkelissä tarjoaa mm. Tertin Kartano
Lisätietoa tästä.


Salmelassa nyt

Design: Haaja