Loading Events

« Kaikki tapahtumat

Arto Pajun sävellyskonsertti 1.7.2021 klo 18.00, Salmela Festival Orchestra, Ville Rusanen, Mikael Konttinen, Hanna Hoikkala, Kimmo Leppälä, Pauli Leppälä ja Jesse Viinikangas

heinäkuu 1 @ 18:00 - 20:00

€12, €50
Trumpetisti Arto Paju

Heinäkuun avaa Salmelan kaikkien aikojen suurin sinfoniakonsertti kun Salmela Festival Orchestra esiintyy Puistonäyttämöllä. Salmelan kapellimestari, trumpetisti Arto Paju on säveltänyt Viipuri-aiheista oopperaa, jonka ensiesitys on kesällä 2022 Salmelan Puistonäyttämöllä. Jo nyt kesällä 2021 saamme kuulla kappaleita tästä tositapahtumiin perustuvasta musiikkiteoksesta. Solisteiksi saapuvat Ville Rusanen, Mikael Konttinen sekä Hanna Hoikkala.

Arto Paju on toiminut keväästä 2019 lähtien Taidekeskus Salmelan kapellimestarina. Hänellä on mittava kokemus trumpetistina mm. Helsingin Poliisisoittokunnasta, Kouvolan kaupunginorkesterista ja Kouvolan varuskuntasoittokunnasta. Viimeiset 10 vuotta Arto Paju on keskittynyt pääasiassa sovitus- ja sävellystyöhön. Hän vastaa useimpien Salmelan konserttien sovituksista ja harjoituttaa ja johtaa myös  Salmela House Bandia ja Festival Orchestraa.

Baritoni Ville Rusanen on syntynyt 1977 Kuopiossa ja valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Hänen laulunopettajinaan ovat toimineet Pertti Rusanen, Jorma Hynninen ja Päivi Nisula. Hänet tunnetaan monista rooleista Suomen Kansallisoopperassa, mm. Sevillan Parturin Figaro, Taikahuilun Papageno ja Linkolan Robin Hood -pääroolistaan. Hän on esiintynyt myös lukuisista kansainvälisissä tuotannoissa avainrooleissa; mm. La Scalassa, Skotlannin oopperassa ja Lyonin oopperassa. Ville Rusanen on voittanut Lappeerannan laulukilpailun 2004.

Lentävä laulaja Mikael Konttinen on opiskellut laulua Helsingin Ammattikorkekaoulun Stadian pop- ja jazz-koulutusohjelmassa. Hän on harrastanut kuorolaulua Sibelius-lukion kamarikuoron sekä Grex Musicus -kamarikuoron riveissä. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Turun Filharmonisen Orkesterin, Joensuun RytmiHäiriköiden, Imatra Big Bandin, Helsingin Kaupunginorkesterin, sekä lukuisten eri kokoonpanojen ja armeijan soittokuntien kanssa.

Sopraano Hanna Hoikkala (s.1988) aloitti musiikkiopinnot 5-vuotiaana harmonikan soitolla laajentaen soitinvalikoimaa pianon ja viulun lisäksi bändisoittimiin ja puupuhaltimiin asti. Hoikkala aloitti musiikin ammattiopinnot vuonna 2007 Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla. Opintojen aikana syntyi palava into laulun opiskeluun. Hoikkalan pitkäaikaisia opettajia ovat olleet Timo Honkonen, Eeva-Liisa Saarinen ja Kaj Ekman. Lisäksi hän on syventänyt opintojaan mm Anssi Hirvosen ja Soile Isokosken mestarikursseilla. Hoikkala valmistui musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta vuonna 2014.

Klarinettikonserton solisteina ovat Kimmo Leppälä ja Pauli Leppälä ja viulukonserton esittää Jesse Viinikangas.

Jesse Viinikangas (s. 2000) aloitti viulunsoiton vuonna 2008 Espoon musiikkiopistossa, ja hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Grazyna Zeranska-Gebert ja Kreeta-Julia Heikkilä. Syksyllä 2020 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa. Viinikangas on käynyt mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla sekä toiminut Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen konserttimestarina. Monipuolisen muusikkoutensa lisäksi Viinikangas on työskennellyt sosiaalisen median sisällöntuottajana monissa taidekentän nuorille suunnatuissa hankkeissa. Kesällä 2019 Viinikangas nähtiin Salmelan Festivaaliorkesterin riveissä, ja nyt hän nousee lavalle solistina esittämään Arto Pajun viulukonserton.

ARTO PAJU: ”PAUL’S JUMP”, KONSERTTO KAHDELLE KLARINETILLE JA ORKESTERILLE (2008)

solisteina Kimmo Leppälä, klarinetti ja Pauli Leppälä, klarinetti. Monityylinen kaksoiskonsertto ”Paul’s Jump” luotaa Kimmo Leppälän, Pauli Leppälän ja Arto Pajun yhteisiä kokemuksia ja elämänvaiheita vauhdikkaalla tavalla. Teos on omistettu isälle ja pojalle eli ystävälle ja kummipojalle, Kimmolle ja Paulille. Arto Paju sai inspiraation teoksen säveltämiseen Paulin ryhtymisestä  ammattimuusikon uralle. Teoksen kantaesitys oli Lohjalla, Lohjan kaupunginorkesterin konsertissa 30.10.2008. Kimmo Leppälä on musiikin maisteri, klarinetisti, saksofonisti, säveltäjä ja  orkesterinjohtaja. Hän työskentelee päätyönään Lohjan kaupunginorkesterin klarinetin äänenjohtajana, mutta monipuolisena  muusikkona hän on toiminut myös teatteri-, studio- ja tanssimuusikkona, sekä useissa nykymusiikkiyhtyeissä.  Pauli Leppälä valmistui musiikin maisteriksi Amsterdamin konservatoriosta pääaineenaan bassoklarinetti. Nykyisin hän toimii bassoklarinetistina Helsingin Poliisisoittokunnassa. Arto Paju Big Bandissa hän on soittanut orkesterin perustamisesta lähtien. Monipuolisena muusikkona Pauli myös opettaa sekä klarinetin että saksofonin soittoa.

 

Konserttipaikoille pääsy avautuu tuntia ennen tilaisuuden alkamista.

 

Väliaikatarjoilu

Varaa väliaikatarjoilu ennakkoon! Nouto konsertin väliajalla seisovasta pöydästä.

Pieni suolainen pala (L)
Pieni makea leivonnainen (L)
Kahvi / Tee

Gluteeniton vaihtoehto saatavilla pyydettäessä, ilmoitathan mahdollisista muista rajoitteista sähköpostitse Salmelan toimistoon info@taidekeskussalmela.fi.

***

Tilaamalla lipun verkkokaupasta saat sen kätevästi suoraan sähköpostiisi.  Lipun voi tulostaa tai esittää älypuhelimen näytöltä tapahtuman porteilla. Verkkokaupan kautta ostettavia lippuja ei ole mahdollista noutaa Salmelasta, vaan verkkokauppa lähettää ne automaattisesti tilaajan antamaan sähköpostiin. Lipuilla ei ole palautusoikeutta. Ongelmatilanteissa lähettäkää sähköpostia info@taidekeskussalmela.fi, liitäkää sähköpostiin lippuvarauksen tehneen henkilön nimi.

Mahdolliset epidemiarajoitukset voivat vaikuttaa konsertin toteuttamistapaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Tapahtuman tiedot

Päivä
heinäkuu 1
Aika:
18:00 - 20:00
Hinta
€12, €50

Järjestäjä

Taidekeskus Salmela
Puhelin:
0503388114
Sähköposti
info@taidekeskussalmela.fi
View Järjestäjä Website

Tapahtumapaikka

Salmelan Puistonäyttämö
Mäntyharjuntie 29
Mäntyharju, 52700 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0503388114
View Tapahtumapaikka Website

Liput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Arto Pajun sävellyskonsertti 1.7.2021, B-katsomo
40,00
Arto Pajun sävellyskonsertti 1.7.2021, A-katsomo
50,00

Salmelassa nyt

Design: Haaja