Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Avajaiskonsertti: Poliisisoittokunta ylikapellimestarinaan Sami Ruusuvuori, solistina Mika Pohjonen

11.6. klo 13:30 - 15:00

Salmelan kesä 2022 avataan juhlakonsertilla lauantaina 11. kesäkuuta. Puistonäyttämöllä esiintyy Helsingin poliisisoittokuntaa johtajanaan ylikapellimestari Sami Ruusuvuori. Orkesterin solistina nähdään oopperatähti Mika Pohjonen. Osta liput verkkokaupastamme!

 

POLIISISOITTOKUNTA

Helsingin poliisisoittokunta, sinfoninen puhallinorkesteri, on 43 muusikosta koostuva yli 70 vuoden ikäinen ammattiorkesteri. Se edustaa poliisia musiikin välityksellä eri tapahtumissa niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin ja on tunnettu erityisesti monipuolisuudestaan. Konserteissa kuullaan sinfonisen puhallinmusiikin lisäksi niin kansanmusiikkia, jazzia, rockia kuin poppia ja lastenmusiikkiakin. Konserttien lisäksi orkesteri ja sen pienyhtyeet esiintyvät poliisin ja sen sidosryhmien tilaisuuksissa. Vuodesta 2012 poliisisoittokunnan ylikapellimestarina on toiminut Sami Ruusuvuori.

Helsingin poliisisoittokunta kiertää konsertoimassa säännöllisesti koko Suomen alueella ja tekee yhteistyötä kaikkien Suomen poliisilaitosten kanssa. Soittokunta on konsertoinut Euroopassa muun muassa Ruotsissa, Venäjällä, Virossa, Latviassa, Puolassa, Saksassa ja Ranskassa.

MIKA POHJONEN

Tenori Mika Pohjonen on kuulunut jo vuosia suomalaisen oopperataivaan tähtikaartiin. Hänen italialaistyyppinen, lyyris-dramaattinen tenoriäänensä on valloittanut niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Suomen Kansallisoopperan solistina Pohjonen on esiintynyt useimmissa italialaisen oopperakirjallisuuden sankarirooleissa kuten Aidan Radameksena, Pajatson Caniona, Turandotin Calafina ja Lännen tytön Dick Johnsonina.Hän on laulanut myös suurten venäläisten oopperoiden Boris Godunovin, Patarouvan ja Hovanstshinan vaativimmat tenoriroolit. Lyyrisemmistä tenorirooleista La Bohemen Rodolfo, Manon Lescautin Des Grieaux, La Traviatan Alfredo ja Madame Butterflyn Pinkerton ovat kuuluneet vuosia hänen ohjelmistoonsa niin Suomessa kuin myös ulkomaan vierailuilla.

Mika Pohjonen on oopperauransa ohella esiintynyt useiden sinfoniaorkestereiden solistina eri puolilla maailmaa.

Tiedot

Päivämäärä:
11.6.
Aika:
13:30 - 15:00

Tapahtumapaikka

Salmelan Puistonäyttämö
Mäntyharjuntie 29
Mäntyharju, 52700 Suomi

Järjestäjä

Taidekeskus Salmela

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
Vieritä ylös