Loading Events

« Kaikki tapahtumat

  • This event has passed.

Kesän avajaiskonsertti 12.6.2021

kesäkuu 12 @ 13:30 - 14:30

€50, €60

Taidekeskus Salmelan kesä 2021 avautuu konsertilla solisteinaan basso Jaakko Ryhänen ja sopraano Hannakaisa Nyrönen. Säestäjänä pianotaiteilija Anu Kosonen. Monipuolisessa ohjelmistossa kuullaan mm. Oskar Merikannon lauluja, klassista ja viihdettä sopivassa suhteessa.

Vallitsevasta epidemiatilanteesta johtuen Saimaa Sinfonietan esiintyminen siirtyy tuleville vuosille. Konsertin säestäjänä toimii pianotaiteilija Jukka Nykänen.

Jaakko Ryhänen aloitti uransa Suomen Kansallisoopperassa jo vuonna 1972. Hänen kansainvälinen solistiuransa käynnistyi New Yorkin Metropolitanissa vuonna 1983.  Euroopan suuret oopperatalot, mm Berliini, München, Lontoon Covent Garden, Wienin valtionooppera, Milanon La Scala, Pietarin Mariinski-teatteri, Berliinin Deutsche Opern ja Baijerin ooppera ovat olleet hänen vierailukohteitaan. Ryhänen on esiintynyt lähes kaikissa keskeisissä oopperan bassorooleissa, kuten Taikahuilun Sarastro, Verdin Don Carlosin Filipin, Macbethin Banquo, Rigoletton Sparafucile, Lentävän hollantilaisen Daland, Lohengrinin Kuningas Henrik. 

Sopraano Hannakaisa Nyrönen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperamusiikin koulutusohjelmasta. Syyskuussa 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon dramaattisille sopraanoille suunnatussa kansainvälisessä Elizabeth Connell Prize -laulukilpailussa Australian Sydneyssä. Nyrönen teki debyyttiinsä Suomen Kansallisoopperassa Esa-Pekka Salosen johdolla Covid fan tutten Fiordiligina syksyllä 2020. Parhaillaan hän valmistautuu ensimmäiseen Richard Wagnerin RING-tetralogiaan, jossa laulaa Brünnhilden osaa. Hannakaisa Nyrönen on Taidekeskus Salmelan viimeisimmän Merikanto-laulukilpailun voittaja vuodelta 2015. Suomen Wagner-seura palkitsi hänet Bayreuth-stipendillä vuonna 2018. Hannakaisa työskentelee yhdysvaltalaisen laulunopettaja Brian Jauhiaisen ohjauksessa ja häntä mentorinaan toimii oopperalaulaja Mika Kares. Taiteellisen työn ohella Hannakaisa on pohjoiskeskisuomalaisista ammattimuusikoista koostuvan Rajoilla Ensemblen puheenjohtaja ja taiteellinen suunnittelija.

Pianisti Anu Kosonen on monipuolinen muusikko, joka hallitsee suvereenisti eri genrejä. Hän valmistui vuonna 2020 korrepetiittoriksi Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta. Kosonen on tehnyt lukuisia eri ooppera- ja operettiproduktioita korrepetiittorin ja orkesterimuusikon ominaisuudessa muun muassa Ilmajoen musiikkijuhlilla sekä Operartin tuotannoissa. Hän työskentelee aktiivisesti eri tyylilajien laulajien, kuten Jaakko Ryhäsen, Jyrki Anttilan ja Pepe Willbergin, kanssa ja hänen repertoaarinsa on erittäin monipuolinen.

 

Konserttipaikoille pääsy avautuu tuntia ennen tilaisuuden alkua.

 

Tilaamalla lipun verkkokaupasta saat sen kätevästi suoraan sähköpostiisi.  Lipun voi tulostaa tai esittää älypuhelimen näytöltä tapahtuman porteilla. Verkkokaupan kautta ostettavia lippuja ei ole mahdollista noutaa Salmelasta, vaan verkkokauppa lähettää ne automaattisesti tilaajan antamaan sähköpostiin. Lipuilla ei ole palautusoikeutta. Ongelmatilanteissa lähettäkää sähköpostia info@taidekeskussalmela.fi, liitäkää sähköpostiin lippuvarauksen tehneen henkilön nimi.

Mahdolliset epidemiarajoitukset voivat vaikuttaa konsertin toteuttamistapaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tapahtuman tiedot

Päivä
kesäkuu 12
Aika:
13:30 - 14:30
Hinta
€50, €60

Järjestäjä

Taidekeskus Salmela
Puhelin:
0503388114
Sähköposti
info@taidekeskussalmela.fi
View Järjestäjä Website

Tapahtumapaikka

Salmelan Puistonäyttämö
Mäntyharjuntie 29
Mäntyharju, 52700 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0503388114
View Tapahtumapaikka Website

Liput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Liput are no longer available

Salmelassa nyt

Design: Haaja