Loading Events

« Kaikki tapahtumat

Kesän avajaiskonsertti 12.6.2021

kesäkuu 12 @ 13:30 - 14:30

€50, €60

Taidekeskus Salmelan kesän 2021 avaa Saimaa Sinfonietta solisteinaan basso Jaakko Ryhänen ja sopraano Hannakaisa Nyrönen. Saimaa Sinfonietta on Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkestereiden yhteistyön hedelmä, joka konsertoi nyt ensimmäistä kertaa Taidekeskus Salmelassa. Orkesteria johtaa Elias Seppälä. Seppälä on toiminut mm. Kaartin soittokunnan päällikkönä sekä Puolustusvoimien ylikapellimestarina.

Jaakko Ryhänen aloitti uransa Suomen Kansallisoopperassa jo vuonna 1972. Hänen kansainvälinen solistiuransa käynnistyi New Yorkin Metropolitanissa vuonna 1983.  Euroopan suuret oopperatalot, mm Berliini, München, Lontoon Covent Garden, Wienin valtionooppera, Milanon La Scala, Pietarin Mariinski-teatteri, Berliinin Deutsche Opern ja Baijerin ooppera ovat olleet hänen vierailukohteitaan. Ryhänen on esiintynyt lähes kaikissa keskeisissä oopperan bassorooleissa, kuten Taikahuilun Sarastro, Verdin Don Carlosin Filipin, Macbethin Banquo, Rigoletton Sparafucile, Lentävän hollantilaisen Daland, Lohengrinin Kuningas Henrik. 

Sopraano Hannakaisa Nyrönen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius akatemian kirkkomusiikin osastolta vuonna 2011. Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa Nyrönen aloitti vuonna 2011 ja samana vuonna ylsi sekä Timo Mustakallio -laulukilpailun semifinaaliin että Kangasniemen laulukilpailun finaaliin. Nyrönen on yksi viidestä suomalaisesta, jotka ylsivät kansainväliseen Mirjam Helin -laulukilpailuun elokuussa 2014 ja kesällä 2015 hän voitti Taidekeskus Salmelan Merikanto-laulukilpailun. Nyrönen on laulanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Seinäjoen kaupunginorkesterin ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina ja konsertoinut Suomen Kulttuurirahaston ja Sibelius-Akatemian Kirpilä-konserttisarjassa sekä Eurajoki Bel Canton stipendiaattina. Nyröstä mentoroi ja opettaa oopperalaulaja, basso Mika Kares.

 

Konserttipaikoille pääsy avautuu tuntia ennen tilaisuuden alkua.

 

Tilaamalla lipun verkkokaupasta saat sen kätevästi suoraan sähköpostiisi. Liput vaihdetaan rannekkeisiin tapahtumapaikalla. Lipun voi tulostaa tai esittää älypuhelimen näytöltä rannekkeiden vaihdon yhteydessä. Verkkokaupan kautta ostettavia lippuja ei ole mahdollista noutaa Salmelasta, vaan verkkokauppa lähettää ne automaattisesti tilaajan antamaan sähköpostiin. Lipuilla ei ole palautusoikeutta. Ongelmatilanteissa lähettäkää sähköpostia info@taidekeskussalmela.fi, liitäkää sähköpostiin lippuvarauksen tehneen henkilön nimi.

Mahdolliset epidemiarajoitukset voivat vaikuttaa konsertin toteuttamistapaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tapahtuman tiedot

Päivä
kesäkuu 12
Aika:
13:30 - 14:30
Hinta
€50, €60

Järjestäjä

Taidekeskus Salmela
Puhelin:
0503388114
Sähköposti
info@taidekeskussalmela.fi
WWW-sivut
www.taidekeskussalmela.fi

Tapahtumapaikka

Salmelan Puistonäyttämö
Mäntyharjuntie 29
Mäntyharju, 52700 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
0503388114
WWW-sivut
www.taidekeskussalmela.fi

Liput

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Avajaiskonsertti 12.6.2021, A-katsomo
60,00
Avajaiskonsertti 12.6.2021, B-katsomo
50,00

Salmelassa nyt

Design: Haaja