UUTISET

Taidekeskus Salmelan keskikesän konserttiohjelma

Suomen suurimman kuvataidefestivaalin ohjelmistossa heti juhannuksen jälkeen lausuntataidetta, taidemusiikkia ja ainutlaatuinen oopperaensi-ilta.  

Kesäkuun viimeisenä päivänä 30.6. Taidekeskus Salmelan Puistonäyttämön lavalla saa konserttimuotoisen ensi-iltansa tiettävästi ensimmäinen Viipurin kaupungista kertova ooppera. Kolmetuntinen Wiipuri on Taidekeskus Salmelan kaikkien aikojen suurin oma tuotanto. Kaiken kaikkiaan lavalla kuullaan yli 70 esiintyjää, kun Laurentius-kuorolla ja Rakuuna-rumpuryhmällä vahvistettu Salmela Festival Orchestra vie meidät matkalle Suomen, menetetyn Viipurin, jazzin ja koko 1900-luvun Euroopan historiaan. Teos on kokonaisuudessaan kapellimestarina toimivan Salmelan hovisäveltäjä Arto Pajun käsialaa libretosta nuotinnokseen ja Pajun ja Salmelan pitkäaikaisen yhteistyön kruunu. Alkusysäyksen Wiipurille on antanut säveltäjän oman suvun historia kaupungissa – ja vaikka tarina on fiktiivinen kudelma, ovat sen tapahtumat todellista, elettyä elämää. Solisteina oopperassa laulavat Ville Rusanen, Hanna Hoikkala, Mikael Konttinen ja Bianca Morales. 

Sunnuntaina 3.7. Mäntyharjun kirkossa juhlistetaan suurta suomalaista näyttämötaiteilijaa, kun 60-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Liisamaija Laaksonen esiintyy yhdessä Katariina Kaitueen, Samuli Edelmannin, Esko Salmisen ja pianisti Matti Paatelman kanssa kahdessa juhlakonsertissa. Salmelan pitkä lausuntataiteen perintö jatkuu mm. Eino Leinon ja William Shakespearen säkein ja esitystä rytimittää kiinnostava sekoitus uutta ja vanhaa taidemusiikkia pianovirtuoosi Paatelman tulkitsemana. Esitysajat klo 14 ja 17. 

Kuvamateriaalia medialle: www.taidekeskussalmela.fi/medialle (ei vaadi sisäänkirjautumista) 

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala, 0400 656 432 tai tuomas.hoikkala@taidekeskussalmela.fi 

Scroll to Top