Kirja: Miten sijoitan taiteeseen

15,00 

Varasto loppu

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Miten sijoitan taiteeseen – Mistä taideteoksen arvo muodostuu on kovakantinen kirja, 230-sivua, Pauliina Laitinen-Laiho ja Minerva Kustannus Oy 2011

Taiteen hinnanmuodostuksen tunteminen kuuluu taidekaupan keskeisimpiin tekijöihin. Silti hinta on ollut yksi taidemaailman vaietuimpia asioita. Useimmat keräilijät maksavatkin teoksista ylihintaa.

Miten sitten hinnoitella taide-esine, joka on tarkoitettu katsottavaksi, nautittavaksi, herättämään aisteja ja tunteita? Taideteoksen hintaan vaikuttavat signeeraus, koko, taiteilijan nimi, aihe, tekniikka ja monet muut asiat. Lisäksi taiteen hinnoittelu on aika- ja paikkasidonnaista. Hinnanmuodostuksen epäselvyyttä korostaa laatuluokituksen puuttuminen. Suurin paino hintojen määrittelyssä on asiantuntijalausunnoilla, keräilijöiden vaihtelevilla mieltymyksillä ja taloussuhdanteilla.

Tämän kirjan tavoitteena on antaa realistista ja objektiivista tietoa taiteen hinnanmuodostuksesta. Vaikka teoksen herättämille tunteille ei voi kirjoittaa hintalappua, on keräilijän silti hyvä tietää taiteen oikea hinta. Tämä kirja on oiva apuväline siihen.

Filosofian tohtori Pauliina Laitinen (ent. Laitinen-Laiho) on taidemarkkinoiden tutkija ja asiantuntija, joka on arvioinut tuhansia yksityisten keräilijöiden, julkisten kokoelmien ja taiteilijoiden omien teosten hintoja. Hän on julkaissut useita alaan liittyviä kirjoja.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kirja: Miten sijoitan taiteeseen”