TAIDEKESKUS SALMELA

Tervetuloa Salmelaan! Taidekeskus Salmela on kuvataiteen näyttelykeskus ja kesäajan kulttuuritapahtuma Mäntyharjun kirkonkylässä. Vuosittaisen kuvataidenäyttelymme pääpaino on monipuolisessa suomalaisessa nykytaiteessa. Näyttelyt tunnetaan myös merkittävistä modernistisista kokoelmista, ja laaja 20-30 taiteilijan vaihtuva kokonaisuus lupaa yllättää, haastaa ja ilahduttaa. Näyttelyistä voit lukea lisää täältä.

Salmelan tunnelmaan kuuluu kolme ainesosaa: kesä, taide ja upea historiallinen miljöö. Näyttely levittäytyy järvimaisemassa kirvesmiesempire-tyylisestä komeasta päärakennuksesta Domanderin viehättävään 1800-lukulaiseen apteekintaloon pihapiireineen. Laajemman katsauksen Salmelan ja rakennusten historiaan löydät täältä.

Salmelan päärakennus
Taidekeskus Salmelan päärakennus
Venevaja_kuva_Matti_Lehto
Järvi-Suomen kulttuurimaisema on osa elämystä Salmelassa

 Taidekeskus Salmela on Suomen suurin kuvataidefestivaali, mutta toimintaan kuuluu olennaisesti myös kesäiset konsertit ja muut tapahtumat, joita järjestetään taidemiljöössä omalla puistonäyttämöllämme sekä Mäntyharjun kirkossa tien toisella puolella. Katso ensi kesän hieno konserttiohjelma täältä!

Konserttiliput voit ostaa uudistetusta verkkokaupastamme, jossa on myös laaja valikoima korkeatasoista taidegrafiikkaa ja muita tuotteita!

Se mitä näemme, oli kerran vain unelmaa. Yleisön osallisuus ja lämpö Salmelan kulttuuritoiminnassa on tehnyt kaiken mahdolliseksi.

Taidekeskus Salmela järjestää myös Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailuja sekä kansallista Merikanto-laulukilpailua, jonka järjestyksessä viides loppukilpailu käydään kesällä 2022. Talviaikaan tarjoamme nuorille taiteilijoille residenssimahdollisuuden tiloissamme. Tutustu myös toiseen kohteeseemme, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon!

Taidematkan Salmelaan kruunaa lounas funkkistyylisessä kulttuuriravintola Kesäheinässä. Tule sinäkin Salmelaan taas ensi kesänä – avaa aistit kauneudelle.

Ravintola Kesäheinässä Tuomas Hoikkala
Toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Taidekeskus Salmelaan
Scroll to Top