NÄYTTELYT

Taidekeskus Salmelan vuosittaisen kuvataidenäyttelyn pääpaino on monipuolisessa suomalaisessa nykytaiteessa. Kesällä 2023 näyttely on auki 10.6.-13.8. joka päivä klo 11-18.

Historialliseen näyttelyalueeseen kuuluu Salmelan päärakennus sekä Domanderin vanhan pihapiirin apteekki- ja postitalot, palvelijan asunto ja piharakennukset, joissa sijaitsee myös kokoelma kuvanveistäjä Nina Ternon teoksia. Näyttely ulottuu myös Ravintola Kesäheinään, huvimaja Höijeriin sekä puistomaisiin ulkotiloihin. Laajan näyttelyn tutkimiseen on parasta varata ainakin pari tuntia aikaa! Lisätietoja Salmelan alueesta, rakennuksista ja historiasta saat täältä.

Salmelan näyttelyt tunnetaan yhdistelmästä uutta ja vanhaa. Savon suvessa kohtaavat 1900-luvun modernismi ja 2000-luvun vapaammin rönsyävä nykytaide, jonka tekijöinä nostetaan erityisesti esiin nuoria kuvataiteilijoita. Salmela tukee nuoria taiteilijoita laajemminkin: vuosittain palkitaan Salmelan vuoden nuori taiteilija ja talvikaudella päärakennuksen tilat ovat residenssikäytössä. Muutaman vuoden välein järjestetään myös Nuorten kuvataidekilpailu.

Koe taiteen voima ja kauneus taas kesällä 2023 – ainutlaatuisessa Salmelassa.

Vieritä ylös