UUTISET

Merikanto-laulukilpailun välierälaulajat on valittu

Taidekeskus Salmelan viidennen Merikanto-laulukilpailun välieräkilpailijat on valittu. Laulukilpailuun haki 61 osallistujaa, joista kilpailun tuomarit, kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall, professori Gustav Djupsjöbacka sekä oopperalaulajat Mari Palo, Matti Salminen ja Juha Uusitalo, valitsivat välierään 12 laulajaa. Välierälaulajissa on seitsemän sopraanoa, yksi mezzosopraano ja neljä baritonia. Välierä ja finaali käydään 16.7. Mäntyharjun kirkossa.

Luvassa mielenkiintoinen kilpailu

Kilpailun tuomaristo odottaa hakemusten perusteella mielenkiintoista ja korkeatasoista laulukilpailua. Hakijoiden maantieteellinen edustus oli laaja, ja joukossa oli ilahduttavasti uusia ääniä. Oskar Merikannon pojan Aarre Merikannon modernistiset yksinlauluteokset tuovat kilpailijoille haasteen ja erottavat jyvät akanoista, tuomaristo totesi. Isän ja pojan sävellykset ovat kiinnostavalla tavalla erilaisia keskenään sävelkieleltään ja materiaaliltaan.

Aiemmat Merikanto-laulukilpailut ja niissä menestyneiden laulajien komeat ammatilliset saavutukset kilpailun jälkeen nostattavat odotuksia ja jännitystä tämänvuotisen kilpailun alla. Sekä välierä että finaali esitetään suorana lähetyksenä AlfaTV:ssä.

Merikanto-laulukilpailun välierään valitut laulajat:

Ruusu-Maaria Brousseau, mezzosopraano

Helianna Herkkola, sopraano

Toni Hintsala, baritoni

Henri Jussila, baritoni

Jenni Liikaoja, sopraano

Kristian Lindroos, baritoni

Marianne Montonen, sopraano

Olivia Moss, sopraano

Saara Puolitaival, sopraano

Heta Sammalisto, sopraano

Henri Tikkanen, baritoni

Maria Turunen, sopraano

Voittajille huomattavat palkinnot

Merikanto-laulukilpailun välierä järjestetään Mäntyharjun kirkossa lauantaina 16.7. klo 13.00 ja tuomaristo valitsee välierästä samana iltana klo 19.00 järjestettävään finaaliin 6 laulajaa.

Merikanto-laulukilpailun rahapalkinnot, yhteensä 13.500 € jaetaan kolmelle parhaalle laulajalle. Lisäksi voittajakolmikko saa Aarre Merikannon pojan, kuvanveistäjä Ukri Merikannon, toteuttamat arvokkaat veistospalkinnot, arvo yhteensä 20.000 €. Kilpailua ovat tukeneet Mäntyharjun kunta sekä Anita ja Olavi Seppäsen muistosäätiö.

Scroll to Top