NÄYTTELYT

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon vuosittain vaihtuvat taidenäyttelyt saavat innoituksensa luonnosta. Monipuoliset näyttelyt ovat saavuttaneet suuren suosion – tule sinäkin kokemaan luonnon ja ihmisen kohtaamisen kauneus ainutlaatuisessa näyttelytilassamme! Kesällä 2023 näyttely on auki 10.6.-13.8. joka päivä klo 11-18 (huom. pidennetty aukioloaika!). Katso hinta- ja lisätiedot täältä.

Riitta Nelimarkka: Hassuna 2 10.6.-13.8.2023

Riitta Nelimarkka: Hassuna 2

10.6.-13.8.2023

Kesällä 2023 Vuohijärvellä järjestetään laaja professori Riitta Nelimarkan näyttely, Hassuna 2, joka tarjoaa avartavia näkökulmia tämän jäljittelemättömän maestran tuotantoon. Nelimarkka on monipuolisuudessaan ja ajattomuudessaan yksi kiinnostavimpia suomalaisia taiteilijoita, jonka teoksia on parin viime vuoden aikana ollut esillä mm. Venetsiassa, Milanossa, Firenzessä, Roomassa, Lontoossa, New Yorkissa, Helsingissä ja Sastamalassa.

Nelimarkan tuotannolle ominaisia piirteitä ovat osumatarkka värisommittelu, nopea piirtäminen, tarttuva ilo, eroottinen ja älyllinen tunnelataus sekä suomalaisessa nykytaiteessa harvoin viljelty huumori. Näyttelyn teokset ovat mielikuvituksen, ilon ja värin juhlaa – ne kutsuvat leikkiin olematta naiiveja ja sivuuttavat vakavuuden ihanteen olematta pinnallisia.

Näyttely sisältää maalauksia, grafiikkaa, tekstiilitaidetta sekä Nelimarkan villaveistoksiin perustuvia valokuvamontaaseja. Taiteilija on itse kuratoinut kokonaisuuden, josta muodostuu Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon näyttelytilaan mukaansatempaava, moniulotteinen fantasiamaailma. Osa kokoelmasta on esillä Taidekeskus Salmelan näyttelyssä. Tervetuloa!

"Gnome in Blue Garden", valokuvamontaasi, 2020.
Scroll to Top